Thuiszorgfysiotherapie - Sinds 1990 zorg voor uw bewegen
15930
page-template-default,page,page-id-15930,bridge-core-2.3.9,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-22.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17008
 

Thuisfysiotherapie

De meeste ouderen willen zo lang mogelijk in hun eigen huis blijven wonen. Ze willen daarbij zo onafhankelijk en zelfstandig mogelijk blijven. Om dat te realiseren is het belangrijk dat de zelfredzaamheid zo veel mogelijk behouden blijft en dat er een veilige woonsituatie is. Thuiszorgfysiotherapie kan hier een belangrijke bijdrage aan leveren. Thuiszorgtherapie wordt gegeven door onze gespecialiseerde fysiotherapeuten, die hiervoor een aanvullende opleiding hebben gevolgd. De behandeling vindt thuis plaats. U oefent vaardigheden in uw eigen omgeving zodat ze optimaal aangepast zijn aan uw eigen situatie.

Daarnaast kan de thuiszorgtherapeut een ondersteunende rol spelen voor de mantelzorgers  door adviezen en voorlichting over bijvoorbeeld til handelingen of over ziektebeelden te geven. Voor al deze hulpvragen kan een thuiszorgtherapeut ingeschakeld worden.

 

Voor thuiszorgfysiotherapie is een verwijzing nodig.

 

Om de therapie maximaal aan te laten sluiten bij de overige zorg , heeft Fysiotherapie 90 een samenwerkingsverband met enkele thuiszorgorganisaties  in de stad en een  ergotherapeut.

Klachten

Het verouderingsproces zorgt vaak voor een toenemende verscheidenheid aan klachten. Veel voorkomende klachten zijn:

 

– problemen bij staan en lopen
– verminderde spierkracht
– spier- en gewrichtspijnen
– verminderede conditie
– artrose
– balansproblematiek
– problemen met alledaagse handelingen
– angst om te vallen

 

Vergoeding en verzekering

Indien u aanvullend verzekerd bent, worden de behandelingen hieruit vergoed. Mocht u niet aanvullend verzekerd klik dan hier voor onze tarieven.