Mindfulness - Sinds 1990 zorg voor uw bewegen
15912
page-template-default,page,page-id-15912,bridge-core-2.3.9,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-22.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17008
 

Mindfulness

Mindfulness betekent  “bewust aandachtig zijn bij alles wat zich in het ‘nu’ voordoet, zonder dat je daar meteen iets van moet vinden of iets mee moet doen”.

 

Het is een vaardigheid die je kunt trainen.

 

In ons hedendaagse jachtige leven worden veel eisen aan ons gesteld door je omgeving, je werk, je gezin, vrienden, social media, maar ook vaak door onszelf. Soms is het moeilijk om alle ballen in de lucht te houden. We blijven piekeren over het verleden of tobben over de toekomst en “vergeten” om in het “hier en nu” te leven.

Dit kan leiden tot stress en om hiermee om te gaan ontwikkelen we vaak automatische reacties, we leven op “de automatische piloot”, zonder ons af te vragen waarom we iets doen en of deze keuze op dit moment wel de juiste is.

De automatische piloot kan voordelen hebben, we hoeven niet over alles na te denken, maar het nadeel is dat we ons niet meer bewust zijn van de kleine mooie dingen van alle dag.

 

Mindfulness kan je helpen om je bewust te worden van deze automatische gedachtestromen en kan je leren hoe je je aandacht meer in het hier en nu kunt houden. Het leert je stil te staan bij wat je hoort , voelt, ziet of ruikt zonder er een oordeel aan te geven. Het is een manier om gedachtes , emoties , gedrag en lichaamssensaties te leren observeren, waardoor automatische reacties op deze ervaringen verminderd kunnen worden.

Voor wie

Mindfulness is geschikt voor een ieder die

 

  • zich gespannen voelt, zich moeilijk kan ontspannen
  • zich gejaagd voelt
  • een druk hoofd, veel piekergedachten heeft
  • zich vaak (over)vermoeid voelt
  • het gevoel heeft geleefd te worden
  • last heeft van somberheid, depressiviteit
  • slaapproblemen heeft
  • angstklachten of een angststoornis heeft
  • tegen een burn-out aan zit
  • aan het herstellen is van een burn-out
  • (chronische) lichamelijke klachten/ongemakken heeft

Maar ook voor mensen zonder specifieke klachten die meer uit het leven willen halen, die intenser en bewuster willen leven.

 

Onderzoek heeft uitgewezen dat als je dagelijkse , gedurende een periode van 8 weken een half uur per dag mindfulness oefeningen doet (en oefent met vriendelijke aandacht) er duidelijk effecten zichtbaar zijn in je hersenen. Het blijkt namelijk dat het gebied in je hersenen dat een relatie heeft met piekeren minder actief wordt.  Verder wordt er meer activiteit aangetoond in het hersengedeelte dat ervoor zorgt dat je je aandacht kunt houden bij de dingen waarmee je bezig bent. Hierdoor zul je je rustiger gaan voelen en minder geleefd worden door je gepieker.

 

Binnen de mindfulness training wordt gebruik gemaakt van verschillende technieken en methoden, zoals meditatie, de bodyscan, yoga- en ademhalingsoefeningen.

 

Vergoeding en verzekering

Indien u aanvullend verzekerd bent, worden de behandelingen hieruit vergoed. Mocht u niet aanvullend verzekerd klik dan hier voor onze tarieven.