Longrevalidatie - Sinds 1990 zorg voor uw bewegen
15940
page-template-default,page,page-id-15940,bridge-core-2.3.9,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-22.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17008
 
Thuis Training

Longrevalidatie

Bij Fysiotherapie 90 wordt een longrevalidatieprogramma aangeboden bedoeld voor patiënten met een chronische longaandoening( COPD). Typische verschijnselen van COPD zijn hoesten, slijm opgeven, piepende ademhaling en kortademigheid bij inspanning.

 

Dit leidt er vaak toe dat men steeds meer lichamelijke activiteiten gaat vermijden uit angst voor toenemende benauwdheid. Echter door minder te bewegen neemt de conditie en de kracht af, waardoor de klachten juist kunnen toenemen. Om dit te voorkomen is het dus belangrijk om in beweging te blijven.

Inhoud Therapie

Bij Fysiotherapie 90 wordt er onder begeleiding van de fysiotherapeut 2x per week in groepsverband getraind, waarbij verbetering van kracht en conditie centraal staat. Daarnaast zal er ook aandacht zijn voor ademhalings- en ontspanningsoefeningen.

 

Hoewel COPD niet  genezen kan worden, is het wel belangrijk om te leren er zo goed mogelijk mee om te gaan. Fysiotherapie kan u daarbij helpen.

 

F90 werkt nauw samen met het UMCG-centrum voor revalidatie, Beatrixoord.

 

Vergoeding en verzekering

Met ingang van 1 januari 2019 wordt fysiotherapie bij COPD voor patiënten met GOLD II en hoger vanaf de eerste behandeling vanuit de basisverzekering vergoed. Daar staat tegenover dat het aantal behandelingen waar de patiënt in de basisverzekering recht op heeft, wordt gemaximeerd. Eigen risico moet u wel betalen.