Thea Kooiman - Sinds 1990 zorg voor uw bewegen
15970
page-template-default,page,page-id-15970,bridge-core-2.3.9,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-22.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17008
 

Thea Kooiman

Sinds 2009 ben ik werkzaam als oefentherapeut (Cesar/Mensendieck) in de mooie stad Groningen. Daarnaast ben ik in 2012 afgestudeerd als bewegingswetenschapper, en heb ik daarna gewerkt aan de Hanzehogeschool Groningen als onderzoeker op het gebied van e-health en leefstijl.

 

Binnen mijn werk als oefentherapeut heb ik mijn aantekening tot leefstijlcoach behaald, en begeleid ik vanuit deze rol mensen binnen de Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI), in samenwerking met een diëtist. Ook behandel ik graag mensen met gewrichtsklachten, zoals heup- knie- of rugklachten, mensen met bekkenklachten (al dan niet rond de zwangerschap) en ben ik mij verder aan het specialiseren in het behandelen van mensen met langdurige (chronische) klachten.

 

Naast mijn werk als oefentherapeut werk ik momenteel ook voor de beroepsvereniging van oefentherapeuten, waar ik me met name richt op het ontwikkelen van richtlijnen voor fysio- en oefentherapeuten.

 

Het geeft mij veel voldoening om te zien dat door middel van oefentherapie veel bereikt kan worden voor mensen die klachten of beperkingen ervaren tijdens hun dagelijkse bezigheden. Ik doe mijn werk dan ook met veel plezier!

 

Wat is oefentherapie Mensendieck?

Oefentherapie Cesar / Mensendieck is een paramedische behandelmethode die zich richt op het behandelen van lichamelijke klachten en problemen met het bewegen in het dagelijks leven. Uitgangspunt van de therapie is dat we samen op zoek gaan naar de oorzaak van de klachten. Binnen de therapie kijken wij altijd naar wat voor jou belangrijk is; welke dagelijkse bezigheden wil je verbeteren?

 

Wat houdt de behandeling bij de oefentherapeut in?

Tijdens de intake worden jouw persoonlijke situatie, dagelijkse activiteiten en bewegingsmogelijkheden in kaart gebracht. Het behandeltraject sluit zo veel mogelijk aan op jouw hulpvraag. Samen met jou wordt het behandeldoel bepaald. In de behandeling sta jij steeds centraal, niet de klacht of de aandoening.

 

De oefentherapeut onderzoekt samen met jou welke wisselwerking er bestaat tussen jouw gezondheidsklachten en je leefstijl en dagelijkse bezigheden. Je krijgt uitleg, oefeningen, advies en tips voor het verbeteren van je houding en manier van bewegen en je leert je eigen lijf beter kennen. Optimaal bewegen, ook op de lange termijn, is het doel. Op deze manier krijg je grip op je klachten en kun je ze voorkomen in de toekomst.

 

Met wat voor klachten kan ik terecht? Je kunt terecht voor diverse houdings- en beweegklachten zoals nek/schouder-, rug-, of heupklachten, een scoliose, en bekkenklachten (al dan niet rondom de zwangerschap). Ook bij langdurige klachten (al dan niet na een operatie of ongeval) kun je terecht voor een revalidatietraject.

Hierbij werk ik vaak samen met een revalidatiearts.