Bindweefselmassage - Sinds 1990 zorg voor uw bewegen
15919
page-template-default,page,page-id-15919,bridge-core-2.3.9,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-22.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17008
 

Bindweefselmassage

Bindweefselmassage wordt toegepast op de bindweefsellaag van het lichaam, dit is de laag die zich tussen de spieren en de huid bevindt. Bindweefselmassage is een reflexzonemassage, hierbij gaat men ervan uit dat er zich op het lichaam zones bevinden die in verbinding staan met  klieren, bloedvaten, zenuwen , spieren  organen en andere lichaamsdelen. Door deze zones te stimuleren, wordt ook het orgaan gestimuleerd en zullen blokkades verdwijnen.

 

Zo’n prikkel wordt gegeven door middel van verschillende massagetechnieken die kunnen variëren van lichte aanrakingen (oppervlakkige strijkingen) tot het rollen van de huid. Door deze massagegreep wordt de huid en het bindweefsel gestimuleerd. Daardoor neemt de doorbloeding van de huid toe en verbetert de staat van het bindweefsel. Op deze manier kunnen zogenaamde ‘verklevingen’ verminderen.

Ook de zenuwuiteinden die in de huid en in het bindweefsel liggen, krijgen door de massage een prikkel. Het effect van deze prikkel beperkt zich niet tot de huid maar werkt door op andere delen van het lichaam.

 

Voor wie?

Bindweefselmassage kan een positief effect hebben op alle klachten waarbij de beweeglijkheid van het bindweefsel beperkt is. Dit kunnen zowel aandoeningen van het bewegingsapparaat zijn  als orgaan gerelateerde klachten. Bindweefselmassage kan een onderdeel zijn van een fysiotherapeutische behandeling.

Inhoud therapie:

Tijdens de eerste behandeling zal de fysiotherapeut uw klachten in kaart brengen.  Ook is in het vraaggesprek aandacht voor de algehele lichamelijke conditie, het mentale welbevinden en medicijngebruik, omdat bindweefselmassage van invloed kan zijn op eerdere operaties en oude of al langer bestaande klachten.
Tijdens het onderzoek zal worden gekeken naar aanwezigheid van bindweefselzones op de rug. Dit wordt vastgesteld door middel van de plooibaarheid van de huid op de rug.

De behandeling richt op deze gevonden zones en zorgt ervoor dat doorbloeding en kwaliteit van het weefsel wordt verbeterd. De bindweefseltechnieken kunnen worden uitgevoerd op zowel rug, armen, benen, romp of gezicht.

Na afloop wordt het rug onderzoek herhaald.

 

Vergoeding en verzekering:

Indien u aanvullend verzekerd bent, worden de behandelingen hieruit vergoed. Mocht u niet aanvullend verzekerd klik dan hier voor onze tarieven.